Wednesday, January 15, 2014

Закуска,моля!


Отново е сутрин. Любимата ми част от деня. Свежестта в чашата ми кафе малко по малко компенсира за недотам гладкия и достатъчен сън от предишната нощ. Зъби. Какво да ги правиш. Четири на куп! 
Ставам, поглеждам сенките под очите си в огледалото и тайно се надявам да е било за последно..
Закуската в дни като този е повече от необходимост. По възможност топла и засищаща, различна от обичайната купичка с мюсли. 





Солени бисквити с чедър и сибирски лук

Необходими продукти:

няколко стръка сибирски лук (може и пресен лук)

1 2/3 чаена чаша брашно

2/3 чаена чаша пълнозърнесто брашно

50 грама краве масло

50 грама нискомаслено крема сирене

3 1/3 чеани лъжички бакпулвер

щипка сол

1/2 чаена чаша нискомаслено прясно мляко

25-30 грама настъргано сирене чедър

1 разбит жълтък смесен със супена лъжица вода (за намазване)



Начин на приготвяне:

Брашното и бакпулвера се пресяват и се объркват заедно с крема сиренето, студеното масло нарязано на кубчета и солта до получаването на ронлива смес. Добавя се прясното мляко, настъргания чедър и ситно нарязания лук и се замесва тестото. Разточва до дебелина около 2 см и с помощта на кръгла формичка 6 см се оформят еднакви бисквити. Нареждат се в предварително приготвена тава с хартия за печене и се намазват с разбития жълтък. Пекат се 10-15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.


* адаптирано от Паскал Лорен
Pin It

2 comments:

  1. може да ги пробвам ,но без лук разбира се!!

    ReplyDelete
  2. Rezeptata zvuchi mn vkusna. Trqbva da q opitam :) Napravo ti se chudq kak uspqvash s drebosuka da pishesh bloga, da pravish snimki, da gotvish ... :) gordeq se s teb :) produljavai vse taka!

    ReplyDelete